Meteen naar de content

Gratis verzending in NL en BE vanaf € 50,-

Gratis retourneren binnen 14 dagen

Voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden met DHL

  Duurzaamheid

  Wij werken samen met merken waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. 
  Wij kiezen o.a. voor organisch katoen, gerecycled plastic, FSC hout.
  Materialen waarbij de impact op het milieu wordt geminimaliseerd, fijn voor je kleintje en altijd volgends de Europese richtlijnen. 

  Kids Cultures (als merk):
  Siliconen producten zijn een goed alternatief voor plastic. Je pleegt geen roofbouw op de natuur, omdat siliconen hoofdzakelijk gemaakt wordt van zuurstof en silicium. De laatstgenoemde stof is het hoofdbestanddeel van zand en één van de meest voorkomende mineralen op aarde.


  Siliconen voelt aan als rubber en is vrijwel onbreekbaar. Ook blijft het zo goed als krasvrij en behoudt het lang zijn mooie uitstraling. Siliconen is een duurzaam alternatief voor plastic.

  Wij verpakken onze producten duurzaam, door zorgvuldig ons inpakmateriaal te kiezen. Elke doos die we gebruiken wordt van 80% gerecycled karton gemaakt. Voor de overige 20% wordt nieuw karton gebruikt. Dit wordt gemaakt van bomen uit ecologisch beheerde bossen in Scandinavië. Hier worden er voor iedere gekapte boom, twee nieuwe bomen terug geplant. 

  Kids Cultures laat daarbij alle verpakkingsdozen op maat maken. Gewone dozen zijn gemiddeld 40% groter dan nodig. Dit is een verspilling van het karton. Een kleinere doos heeft minder materiaal, minder (transport)volume en minder opvulmateriaal nodig. Per saldo dus veel minder Co2 uitstoot per verpakking.

  Voor de cadeauverpakking wordt kraftpapier, jutte touw en een kaartje van gerecycled papier gebruikt. Kraft inpakpapier is een sterk materiaal met een hoge schuurweerstand en kan zeer goed worden gerecycled en is composteerbaar.

  Om onnodig verspilling van papier tegen te gaan, drukken wij onze wenskaart, milestone kaarten, sluitsticker, gebruikershandleiding en retourformulier op 100% gerecycled papier.

  We gebruiken uitsluitend natuurlijk, gerecycled en/of biologisch afbreekbare materialen. 

  Al onze Kids Cultures merk en verzendverpakkingen zijn 100% duurzaam en 100% recyclebaar.

  Dat lijkt ons een fijne gedachte om verder te gaan met winkelen.