Meteen naar de content

Gratis verzending in NL en BE vanaf € 50,-

Gratis retourneren binnen 14 dagen

Voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden met DHL

  Over ons

   Leuk dat je ons verhaal wil lezen! Wij zijn Rudy & Kim; levensmaatjes, papa en mama van onze dochter Loua, in verwachting van onze 2de kleine draak, en de oprichters van Kids Cultures. In 2020 werd ons kleine meisje geboren en toen ging er een hele nieuwe wereld voor ons open. De wereld van het eerste lachje, eerste hapje en het krijgen van haar eerste tandje.

  Daar ontstond ons idee! Unieke en stijlvolle “ready to give” kraamcadeaus met een persoonlijke twist en met duurzaamheid in het achterhoofd samengesteld! Leuk om weg te geven, leuk om te krijgen en helemaal van deze tijd. Zo zijn we begonnen.

  Net als Loua zijn we ook een paar jaartjes ouder geworden. En als ouder heb je nogal wat ervaring opgedaan. Zo kom je erachter dat slechts enkele goede spulletjes essentieel zijn in de rol als ouder.

  Inmiddels hebben we ons product aanbod flink uitgebreid, met datgene waarvan wij denken dat essentieel is om te hebben als ouder en kind.

  Op de homepagina hebben we het dan ook over een 'frisse filosofie', maar wat bedoelen we hiermee?

  We stellen het kind centraal, het is namelijk aan het kind om de wereld te ontdekken.
  Als ouder stimuleer je dat door vooral ontspannen de vrijheid te geven en 'slechts' voor een uitdagende maar veilige omgeving te zorgen. Dan is het aan het kind om te starten met zijn of haar ontdekkingsreis. Tijdens de ontdekkingsreis zijn er in onze ogen 3 belangrijke kernpunten:

  SPELEN


  'Rudy & Kim hebben jullie iets met fel knipperende lampjes en muziek geluidjes?'
  'Helaas, zoek je dat? Dan zou ik toch een andere webshop overwegen.'

  Wij denken namelijk dat passief speelgoed zorgt voor actieve kinderen. Dit stimuleert kinderen creatief te zijn en ondernemend. Ieder kind heeft de wens om te ontdekken. Geef je als ouder die vrijheid en kan het kind zelf ontdekken en spelen, dan ontwikkeld dat zelfbewustzijn en voelt het kind zich competent.

  En geloof me, het is heerlijk als ouder als je kind rustig zelf kan spelen…

  BEWEGEN

  'En een elektrische speelgoed auto waar je kind in kan?..
  Sorry, ook die hebben we niet …'

  Al bewegend leert het kind de wereld kennen, en ja.. ieder kind doet het op zijn eigen tempo en eigen initiatief. Stimuleren is niks mis mee maar wij denken dat uiteindelijk de vrijheid geven om dat zelf te bepalen essentieel is in de ontwikkeling van grove en fijne motoriek.

  VERZORGEN

  Met verzorging is er altijd communicatie. Vertel wat er gaat gebeuren en beschouw je kind als actieve deelnemende partner in de verzorging. Dat stimuleert het gevoel van eigenwaarde en autonomie.

  Wij hebben met deze gedachte een zorgvuldige product selectie gemaakt.
  We zijn startende ondernemers, en misschien ontbreekt er nog iets, maar we zijn net als Loua nog in de groei. En daar werken we elke dag hard aan.
  Al geloven wij wel in de uitspraak:
  “Less is More”.
  Alles voor de ontwikkeling van het kind en het gemak van de ouder.

  Veel shop plezier!

  Liefs,
  Rudy en Kim